lördag 24 mars 2012

På tal om Vildsvin......


Så kan jag tipsa om farsgubbens alster från -04. Och om man skall tro vissa källor så har stammen nått stadiga 300 000 individer vilket är mer än våra älgar. Bra eller dåligt? Helt åt helvete enligt mig. Våra hundar hästar, våra grödor och åkrar. Och för den delen våra svampletardagar skulle må och blir mycket bättre av ett uppsving av just vildsvinsjakt. Sedan smakar det fruktansvärt gott. Då menar jag oooootroligt gott.
Så se nu till att skaffa licens, en bra bössa och lite krut och ge er ut i närmsta buske och invänta några årsgrisar :D


Av Andersson, Göran; Nordlander, Lennart
Vildsvinet utrotades en gång ur Sverige, men har åter etablerat sig i landet. Det ökar i antal och vildsvinsjakt blir allt populärare.


Boken Vildsvinsjakt är ett samarbete mellan två erfarna jägare och författare Göran Andersson berättar om vildsvinet som art, hur de lever, vilka olika slags vildsvin som finns i världen och naturligtvis om hur det jagas. Han beskriver vilket slags vapen man ska använda och vilket slags ammunition. Vilka hundar som bäst lämpar sig för jakt och hur man tar reda på vildsvinet efter skottet, d.v.s. hur man passar det, styckar och tar tillvara huden.


Lennart Nordlander är ett välkänt namn för alla som är intresserade av hundar och jakt. Han har skrivit ett kapitel där han lär ut eftersök på vildsvin, något som är mycket viktigt att kunna. Att göra ett eftersök på ett skadat vildsvin kan bli mycket farligt för hund och förare om ekipaget är otränat och oerfaret.


På ett personligt och inspirerande sätt delar de både författarna med sig av sitt kunnande och sina erfarenheter. Boken innehåller även en del recept på vildsvin. Ca 40 färgfoton.

1 kommentar:

Marianne sa...

Vildsvin, min stora skräck.....